| Guest Book | Web Forum | Tell A Friend | Contact |    

         

ACASA

HOME

RAPORTATI O OBSERVATIE

RAPORTARI RECENTE

CAZURI INVESTIGATE DE ASFAN

CURS OZN

NOUTATI DIALOG

ARTICOLE

CAZURI VECHI DIN ROMANIA

ISTORIA INVESTIGATIILOR OZN DIN ROMANIA

PARTICIPAREA LA ACTIVITATILE  NOASTRE 

PRIETENI

CONDUCERE
 

 

________________________________

DIN ARHIVA DINAINTE DE 2010...

 

Pe 19 martie 2009, ora 18.00, la sediul ASFAN de la Observatorul Astronomic, cercetatoarea

 

 Cristina Aldea

 

binecunoscuta pe plan mondial, presedinta filialei din Koln (Germania) a ASS (Societate de cercetari in Arheologie, Astronautica si SETI condusa de Erich von Daniken), membra a Centrului Ufologic National din Italia (CUN), a prezentat, in fata unei asistente numeroase si distinse, conferinta:

FIINTE SI OBIECTE STRANII GASITE IN DIFERITE ZONE ALE TERREI

comentand, cu imagini in buna parte inedite, 16 obiecte si fiinte, alese dintr-un total de circa 450 care au facut parte dintr-o expozitie de OOPARTS (Out of place artifacts) realizata recent la Viena.

Doamna Aldea in mijlocul unui grup de membri ASFAN

***

Dumitru Punariu spune ca 

fenomenul OZN este o problema reala

 

Marti, 24 februarie 2009, la Muzeul Municipiului Bucuresti, cosmonautul Dumitru Prunariu a fost oaspetele Asociației pentru studiul fenomenelor aerospatiale neidentificate (ASFAN - România). Sala de conferințe a Muzeului a fost arhiplina, mulți participanți fiind nevoiti sa urmăreaca evenimentul în picioare.

Scriitorul Ion Hobana, presedintele ASFAN, l-a prezentat pe oaspete si s-a referit la cateva cazuri bine documentate in care "zburatorii în Cosmos" americani și ruși au efectuat observatii OZN, in timpul misiunilor spatiale. 

Oaspetele a evocat discutiile pe aceasta tema purtate cu unii dintre colegii săi, exprimandu-si din nou convingerea privind  realitatea manifestarilor fenomenului OZN in preajma planetei noastre, precum si pe cea privind existenta unor inteligente extraterestre.

Dumitru Prunariu si Ion Hobana au raspuns, apoi, numeroaselor întrebari ale celor prezenti. O prezentare mai detaliata a subiectelor si opiniilor expuse o gasiti AICI.

 

***

Marti 17 februarie 2009, ora 17, la Libraria Mihai Eminescu (Bd. Regina Elisabeta, colț cu Academiei) a avut loc lansarea volumului

Ion Hobana,

Incidentul Roswell. Noi mărturii și controverse

 
Au prezentat dr. Dan D. Farcaș,  general dr. Emil Străinu si Alexandru Mironov

 

  Recomandam o noua carte

Intitulata chiar "Fenomene Aerospatiale Neidentificate"

  ASFAN in  Flying Saucer Review

Un amplu grupaj despre ufologia romaneasca, incluzand si articole preluate  de pe site-ul nostru, a aparut in numarul din primavara al prestigioasei reviste Flying Saucer Review din Marea Britanie. Puteti vedea, reprodusa aici, o pagina cu prezentarea ufologiei romanesti

 - pe 14.05.2008 s-a anuntat ca Ministerul Apararii din Regatul Unit a pus la dispozitia publicului o serie de fisiere privind incidente si rapoarte OZN incepand din 1970 si pana recent. Ele se gasesc pe website-ul "The National Archives". Cele recente se pot descarca gratuit; pentru cele mai vechi se percepe o taxa modica.

- a doua zi, la o intrebare pusa de gazeta Gardianul, purtatoarea de cuvant a Ministerului Apararii din Romania a declarat ca MAp inregistreaza fenomene de tip OZN din Romania dar bugetul nu-i permite sa aiba un departament dedicat care sa analizeze aceste rapoarte.

- tot pe 15.05 ziarul Ziua a consacrat un articol amplu declaratiilor mai multor personalitati de la Vatican, care au afirmat ca existenta extraterestrilor nu contravine credintei crestine. Inca papa Ioan Paul II spusese in 1999 ca extraterestrii "sunt copiii lui Dumnezeu, la fel ca si noi".

  MIG lovit de OZN?

  Intalnire cu Roberto Pinotti

In dupa-amiaza zilei de 18 octombrie 2007 membrii si simpatizantii ASFAN s-au intalnit, la sediul asociatiei, aflat in cladirea Observatorului Astronomic Popular, Bul.Lascar Catargiu 21, cu renumitul ufolog italian Roberto Pinotti. Expunerea facuta cu aceasta ocazie, cu interesante noutati privind cazul Roswell, cazuri militare italiene etc. poate fi citita pe site-ul nostru in REZUMAT

  ASFAN in  UFO Notiziario

  Doua noi carti OZN

Va recomandam doua carti, lansate in noiembrie 2007 la targul de carte Gaudeamus:

- Ion Hobana "Enigme pe cerul istoriei" (ed.III cu multe cazuri noi)

- Dan D. Farcas "Supercivilizatii in Cosmos"

  Cum sa devin membru ASFAN?

Pe aceasta pagina vom raspunde la intrebarile pe care ni le adresati prin e-mail si la care raspunsurile prezinta interes general

***

Am primit in ultimul timp mai multe rapoarte interesante, o parte dintre ele sunt la pagina "RAPORTARI RECENTE".  Altele inca le examinam. Cerem rabdare, mai ales pentu cateva cazuri iesite din comun.

 

 
Copyright (c) Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate - 2002
e-mail:
asfan@asfan.ro - Grafica: Carmen Lucaci - Webmaster: Liviu Chirila
Ultima modificare : 10-06-2013