| Guest Book | Web Forum | Tell A Friend | Contact |    

         

ACASA

HOME

RAPORTATI O OBSERVATIE

RAPORTARI RECENTE

CAZURI INVESTIGATE DE ASFAN

CURS OZN

NOUTATI DIALOG

ARTICOLE

CAZURI VECHI DIN ROMANIA

ISTORIA INVESTIGATIILOR OZN DIN ROMANIA

PARTICIPAREA LA ACTIVITATILE  NOASTRE 

PRIETENI

CONDUCERE
 

 

 

OBIECT CIUDAT DESCOPERIT IN ROMANIA

George Cohal 


Prin anii 70, intr-un sat din Muntii Buzaului, A.V. a plecat pe valea unui parau sa culeaga cateva pietre mai deosebite pentru acvariul unui prieten. Cautand prin apa limpede , a vazut ceva ce semana cu o piatra dar nu era piatra. Avea rotunjimea unei pietre , dovada ca a stat foarte mult timp in albie si a curs multa apa peste el, dar era ca un fagure plin cu argila.

    

Dupa ce a spalat bine obiectul, a vazut ca acesta era alcatuit din tevi patrate mici cu latura de 1 mm asezate una peste alta si una langa alta, formand o structura ciudata care in nici un caz nu este naturala. Obiectul a fost adus la Bucuresti, pus intr-o cutie si uitat intr-o debara.
In anul 1999 A.V., stand de vorba cu mine, (abia devenisem membru ASFAN) despre OZN-uri, paranormal, obiecte stravechi, etc., isi aduce aminte si vorbeste despre obiectul gasit in munti. La insistentele mele, acesta il cauta, il gaseste si mi-l aduce.

La o prima cercetare a obiectului pe care eu l-am numit “fagure” si care este destul de fragil, pentru ca se poate sfarama destul de usor, pare a fi un silicat (peretii tuburilor se prezinta ca fiind particule de nisip foarte fin presate intr-un tipar). Dupa cum se prezinta “fagurele”, acesta a fost un obiect mai mare decat se poate vedea acum, fiind ros de apa si timp.

In anul 1999 am fost impreuna cu dl. HARALD ALEXANDRESCU - coordonator al Observatorului astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din capitala, la diferite institutii ca Facultatea de geologie, Muzeul “Grigore Antipa” si inclusiv INMR (Institutul de Metale Neferoase si Rare), dar fara nici un rezultat. Nimeni nu a putut sa ne spuna ce este obiectul pe care il prezentam.
Mai mult, am avut curiozitatea sa studiem obiectul si la microscop. Misterul s-a amplificat deoarece in structura peretilor “fagurelui” s-au putut observa microsfere colorate in toate culorile! Albe, negre, aurii, rosii, verzi, albastre, galbene...

 

Insistam pe aceasta cale sa cerem explicatii din partea oricarui binevoitor care ne poate lamuri sau ne poate da un raspuns la intrebarea: Ce este acest obiect si la ce a servit el inainte de anul 1970 ?
 

Copyright (c) Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate - 2002
e-mail:
asfan@asfan.ro - Grafica: Carmen Lucaci - Webmaster: Liviu Chirila
Ultima modificare : 01-04-2012